Ягоди з нарізаними яблуками закладаються в банку і заливаються цукровим сиропом. Потім компот закочується, а банку з них перевертається. Після охолодження він поміщається в темне прохолодне місце для зберігання.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Ірга – 150 гр.
  • Яблука – 150 гр.
  • Вода – 750 мл
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Лимонна кислота – 5 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати компот з ірги з яблуками на зиму, перебираємо ягоди ірги, позбавляючись від листя, гілочок, гнилих плодів та іншого сміття. Далі ретельно промиваємо їх під прохолодною проточною водою і відкидаємо на друшляк, щоб рідина повністю скла.

Яблука добре миємо, обсушуємо з допомогою паперового рушника, вирізаємо серцевину і нарізаємо на тонкі часточки. Чим тонше, тим більше сиропу вони вберуть в себе.

У каструлю наливаємо питну воду, додаємо до неї цукровий пісок і доводимо до кипіння, періодично помішуючи. Потім всипаємо туди лимонну кислоту, ще раз перемішуємо і знімаємо з вогню.

Банки стерилізуємо зручним способом і наповнюємо їх иргой і нарізаними яблуками. До країв заливаємо їх киплячим цукровим сиропом.

Закатуємо і перевертаємо банки догори дном. Закутуємо їх рушником або ковдрою і даємо повністю охолонути.

Відправляємо компот для зберігання в темне прохолодне місце. Дістаємо взимку, розливаємо по склянках і насолоджуємося готовим напоєм. Приємного апетиту!

Компот з ірги Компот з ірги на 3-х літрову банку на зиму Компот з ірги на зиму Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку