Комбінація дині з кавуном дає приємний освіжаючий смак. Обсяг цукру можна регулювати, оскільки сировина може бути як не дуже солодким, так і містити в собі досить солодощі. Наводимо базові пропорції цукру, для забезпечення якісного зберігання напою.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- М’якоть кавуна – 500 гр.
- Диня – 300 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода – 600 мл
- Лимонний сік – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з кавуна і дині на зиму. Кавун нарізаємо на шматки, зрізаємо з м’якоті шкірку, намагаємося видалити всі кісточки. Оброблену м’якоть ріжемо кубиками середнього розміру.
Аналогічно чинимо і з динею, щоб отримати кубики динної м’якоті.
Варимо сироп для компоту: у каструлю вливаємо воду і додаємо цукровий пісок. Ставимо каструлю на плиту і доводимо сироп до кипіння.
В киплячу рідину опускаємо диню з кавуном, акуратно перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо дві-три хвилини при повільному кипінні. В кінці вливаємо лимонний сік. Перемішуємо, тримаємо на плиті хвилинку, знімаємо.
Банки і кришки моєму і стерилізуємо будь-яким доступним способом. У стерильні банки розливаємо готовий компот разом з м’якоттю фруктів. Закочує банки з компотом кришками, перевертаємо їх догори дном, щоб перевірити герметичність. Даємо заготівлі повністю охолонути. Прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Кавун на зиму в банках Компот з кавуна Компот з кавуна на зиму на 3-х літрову банку Компоти