Нарізаний апельсин з виноградом заливаються окропом і залишають на 10 хвилин. Потім вся рідина переливається в каструлю, до неї додається цукор і все доводиться до кипіння. Фрукти заливаються сиропом, і компот закочується кришками. Виходить ну дуже смачно!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Виноград – 150 гр.
  • Апельсин – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Вода – 0.8 л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати компот з кишмишу з апельсином на зиму, виноград ретельно промиваємо під проточною водою, відкидаємо на друшляк і даємо всій зайвої рідини стекти. Потім відокремлюємо ягоди від гілки.

Апельсин також промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Шкірку залишаємо.

Під гарячою водою разом з содою вимиваємо банки, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Кладемо на дно апельсин і зверху закладаємо виноград.

Заливаємо фрукти в банках окропом, прикриваємо все кришкою і даємо постояти таким чином протягом 10 хвилин.

Через деякий час надягаємо на банку кришку з отворами і зливаємо всю рідину в підходящу каструлю. Додаємо цукор і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо пару хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.

Заливаємо апельсини з виноградом отриманим цукровим сиропом і закатуємо компот стерильними кришками.

Перевертаємо банки догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо на кілька годин до повного охолодження. Потім відправляємо компот на зберігання в льох або інше темне, прохолодне місце. Дістаємо взимку, розливаємо по склянках і насолоджуємося смачним вітамінним напоєм. Приємного апетиту!

Компот з білого винограду Компот з винограду Компот з винограду на зиму Компот із зеленого винограду Компоти