Річний малиновий напій можна заготовити на зиму без стерилізації, що полегшить вам задачу і заощадить час. Домашній солодкий компот буде радувати вас в будь-який час року.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Малина – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Вода – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Готувати компот з малини на зиму без стерилізації просто! Ягоди акуратно моєму в холодній воді, видаляємо листочки. Після процедури відкидаємо на друшляк, дати воді стекти.

Підготуємо чисту суху банку. На дно викладаємо ягоди. Стежимо, щоб вони не раздавились. Засипаємо цукром, додаємо ложку лимонної кислоти.

Кип’ятимо воду і відразу ж вливаємо її в банку з ягодами і цукром. Закриваємо кришкою і залишаємо компот настоюватися. Можна укутати рушником. Через кілька годин сухі інгредієнти розчинятися, напій придбає насичений смак і аромат. Відправляємо на зберігання в холодне місце.

Компот з малини Компот з малини на 1 літрову банку Компот з малини на 3-х літрову банку Малина на зиму