З малини і полуниці, цих чудових дарів природи, можна приготувати на зиму вишуканий компот з неповторним ароматом і смаком. Щоб напій добре зберігався, важливо ретельно промити, особливо полуниці і простерилізувати банки і кришки. Ягоди досить солодкі, тому до них багато цукру не додається, а кількість і пропорцію ягід можна змінити по своєму смаку.
Інгредієнти: на 3 л.
- Полуниця – 1 склянка
- Малина – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Вода – 2.7 л.
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з малини і полуниці на 3-літрову банку на зиму. Полуницю для компоту ретельно промийте холодною водою, щоб змити весь пісок, а потім акуратно відокремте чашолистки.
Малину, якщо у вас садова, очистіть від чашолистків і просто сполосніть холодною водою.
Потім відміряйте потрібну кількість ягід і цукру згідно з рецептом.
Банку для компоту промийте з харчовою содою і стерилізуйте будь-яким способом, Кришку прокип’ятіть. У підготовлену банку пересипте чисті ягоди.
В окремій каструлі закип’ятіть чисту воду і розчиніть в ній відміряну кількість цукру. Сироп поваріть 2-3 хвилини.
Киплячим сиропом обережно, щоб не лопнуло скло банки, залийте малину і полуницю, заповнюючи її до верху горлечка.
Потім банку відразу герметично закупорьте спеціальним ключем або закаточной машинкою.
Перевірте надійність загортання і банку поставте на кришку. Банку з компотом на 1 добу накрийте товстим рушником.
Компот з малини і полуниці в 3-літровій банці готовий. Після охолодження перенесіть його на зберігання в темне прохолодне місце.
Вдалих і смачних заготовок!