З малини і полуниці, цих чудових дарів природи, можна приготувати на зиму вишуканий компот з неповторним ароматом і смаком. Щоб напій добре зберігався, важливо ретельно промити, особливо полуниці і простерилізувати банки і кришки. Ягоди досить солодкі, тому до них багато цукру не додається, а кількість і пропорцію ягід можна змінити по своєму смаку.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Полуниця – 1 склянка
  • Малина – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 2.7 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з малини і полуниці на 3-літрову банку на зиму. Полуницю для компоту ретельно промийте холодною водою, щоб змити весь пісок, а потім акуратно відокремте чашолистки.

Малину, якщо у вас садова, очистіть від чашолистків і просто сполосніть холодною водою.

Потім відміряйте потрібну кількість ягід і цукру згідно з рецептом.

Банку для компоту промийте з харчовою содою і стерилізуйте будь-яким способом, Кришку прокип’ятіть. У підготовлену банку пересипте чисті ягоди.

В окремій каструлі закип’ятіть чисту воду і розчиніть в ній відміряну кількість цукру. Сироп поваріть 2-3 хвилини.

Киплячим сиропом обережно, щоб не лопнуло скло банки, залийте малину і полуницю, заповнюючи її до верху горлечка.

Потім банку відразу герметично закупорьте спеціальним ключем або закаточной машинкою.

Перевірте надійність загортання і банку поставте на кришку. Банку з компотом на 1 добу накрийте товстим рушником.

Компот з малини і полуниці в 3-літровій банці готовий. Після охолодження перенесіть його на зберігання в темне прохолодне місце.

Вдалих і смачних заготовок!

Компот з малини Компот з малини на 3-х літрову банку Компот з малини на зиму Компот з полуниці на 3 літри Компоти Малина на зиму