Серед величезної кількості заготовок на зиму окреме місце займають напої. Найбільш популярні серед них компоти. Перед вами рецепт компоту з малини й порічок – прекрасного напою з освіжаючим смаком. Готується такий компот швидко і просто. У результаті виходить компот з гарним кольором і незрівнянними смаковими якостями.
Інгредієнти: на 3 л.
- Смородина червона – 400 гр.
- Малина – 200 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Щоб приготувати компот з малини й порічок, малину і червону смородину необхідно перебрати. Для компоту залиште тільки цілі, неушкоджені ягоди. Ягоди червоної смородини промийте. При необхідності малину також сполосніть у воді.
Налийте в каструлю воду і закип’ятити її. У банки укладаємо чисті ягоди і заливаємо їх окропом. Накриваємо банки кришкою і залишаємо на 15 хвилин.
Після цього зливаємо рідину з банок в ємність для варіння, додаємо туди ж цукровий пісок. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після закипання варимо сироп ще 5 хвилин, щоб розчинилися всі цукрові кристали.
Потім заливаємо гарячим сиропом ягоди і відразу закочує банки кришками. Компот перевертаємо шийкою вниз, закутуємо ковдрою і повністю охолодити. Для тривалого зберігання компот необхідно перемістити в темне і прохолодне місце.
Приємного вам апетиту!
Компот з малини на 3-х літрову банку Компот із смородини Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини 1 літрових банках Компот із червоної смородини на 3-х літрову банку Червона смородина на зиму