Незважаючи на однаковий склад ягідних компотів, існує не один спосіб їх приготування. Так методом проб і помилок вам вдасться підібрати той самий, який стане улюбленим. Щодо цього варіанту вам буде складно помилитися з-за простоти приготування. Сміливо зупиняйтеся на ньому і у вас все обов’язково вийде.
Інгредієнти: на 3 л.
- Малина – 500 гр.
- Смородина червона – 500 – 600 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з малини та смородини на 3 літрову банку без стерилізації на зиму. Спочатку отсыпаем потрібну кількість ягід, щоб дотримати всі пропорції. Так ви отримаєте бажаний результат.
Потім ягоди червоної смородини, як і малини, ретельно промиваємо і заливаємо чистою водою.
Через це час міняємо воду, видаливши з поверхні всі листочки і сміття, а потім відправляємо ягоди з водою на тихий вогонь. Після закипання додаємо до ягід цукровий пісок і варимо 20 хвилин, періодично помішуючи.
Паралельно з цим промиваємо і стерилізуємо баночки. Сам спосіб стерилізації суто на ваш розсуд.
На цьому етапі процес приготування компоту завершується. Залишається розлити у банки і закрити капроновими кришками. Зберігаємо цей напій тільки в холодильнику і опустошаем банки в перші три місяці.
Бажаємо приємного апетиту!
Компот з малини на 3-х літрову банку Компот з малини та смородини Компот із смородини Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини на зиму Червона смородина на зиму