При гарному врожаї малини можете заготовити їх на зиму компотом з додаванням апельсина, що додасть напою новий оригінальний смак, так як поєднання цих інгредієнтів незвичайне. Малина, як ягода ніжна, не потребує бланшуванні і стерилізації, тому компот готується просто – методом однократної заливки. В компот додається трохи лимонної кислоти, яка буде і консервантом, і збереже насиченість кольору малини, в напої.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Малина – 700 гр.
  • Апельсин – за смаком
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2,5 л
  • Лимонна кислота – 0.33 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту з малини з апельсином на 3-літрову банку на зиму? Свежесобранную малину очистіть від чашолистків і видаліть пошкоджені плоди. Якщо сумніваєтеся в наявності в ягоді живності, то замочіть її в підсоленій воді. Чистий садову малину можна не промивати, а трохи обполоснути холодною водою.

Банки для компоту обов’язково добре промийте і стерилізуйте своїм способом. Кришки прокип’ятіть. Цукор, у вказаній в рецепті кількості, відразу насипте в банки.

Потім в банки пересипте підготовлену для компоту малину. Ягоди в основному кладуть на 1/3 банок.

Добре промийте зі щіточкою апельсин, наріжте кружальцями і в кожну банку покласти по 3-4 шматочки.

В окремій каструлі доведіть до кипіння чисту питну воду з розрахунком на кількість ваших банок з заготівлею.

Потім залийте окропом вміст банок, заповнюючи їх до самого верху шийок.

Банки відразу загорніть кришками і перевірте герметичність закупорки. Банки в руках кілька разів поверніть, щоб розчинився цукор, поставте на кришки і на добу накрийте теплим покривалом. Компот з малини з апельсином готовий. Зберігайте його в темному прохолодному місці.

Смачних і вдалих заготовок!

Компот з малини Компот з малини на 3-х літрову банку Компот з малини на зиму Компоти Малина на зиму