Яблука безперечно один з найкорисніших фруктів в наших широтах, з них варять смачне варення, роблять конфітюри і пастилу, закочують ароматні компоти. Однак додати родзинку звичайним домашнім заготівлях можна за допомогою правильно підібраний прянощів. Одна невелика паличка кориці перетворить звичайний яблучний компот.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор-пісок – 200 – 250 гр.
  • Кориця – 1 паличка
  • Вода питна – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з яблук з корицею на зиму. Яблука помийте, розріжте на четвертинки і видалити серцевину з насінням.

Банку для компоту помийте і стерилізуйте, кришку прокип’ятіть.

Складіть яблука в банку.

У каструлі закип’ятити воду.

Наповніть банку з яблуками окропом, залиште на 15 хвилин.

Потім злийте воду в каструлю, додайте цукор і варіть сироп, поки цукор повністю не розчиниться.

В банку до яблук покласти паличку кориці, залийте її до верху гарячим сиропом і закатайте кришку.

Укутайте компот в теплий плед до повного охолодження. Зберігайте закатанный компот в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти