Для приготування компоту вибирайте стиглий кавун з пружною м’якоттю. Кавун ні в якому разі не варто брати перезріле, з ознаками подгнивания, заради утилізації – напій обов’язково проявить неприємний присмак. Більше підійдуть як раз недостиглі плоди. Приготувати з них компот – відмінний спосіб застосування «не десертній» м’якоті.
Інгредієнти: на 3 л.
- М’якоть кавуна – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Лимонна кислота – 12 ч. л.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з м’якоті кавуна на зиму. Кавун ріжемо на шматки, вирізаємо м’якоть, витягуємо всі кісточки. Нарізаємо підготовлену м’якоть невеликими шматочками.
Банки і кришки моєму і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Розкладаємо у стерильні банки шматочки кавунової м’якоті. Укладаємо їх досить щільно до самого горлечка. Окремо доводимо до кипіння воду. Заливаємо окропом кавун в банках. Зливаємо воду з банок в каструлю.
В каструлю, до злитої воді, додаємо цукровий пісок. Ставимо її на плиту і доводимо сироп до кипіння. В кінці додаємо лимонну кислоту, розчиняємо її і знімаємо сироп з плити.
заливаємо Киплячим сиропом кавуни в банках. Закатуємо компот кришкою, перевертаємо банки догори дном для перевірки герметичності.
Даємо охолонути. Прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.
Смачного!