Нарізані нектарини варяться протягом 20 хвилин, після чого перекладаються в окрему ємність. У воду додаємо цукор, і все доводиться до кипіння. Отриманий сироп переливається до фруктів і компот закочується


Інгредієнти: на 3 л.

  • Нектарин – 1.5 кг
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Рецепт компоту з нектаринів без кісточок на 3 літрову банку на зиму простий у приготуванні! Перед початком приготування стерилізуємо трилітрову банку зручним для вас способом, а кришки кип’ятимо в ковші. Нектарини ретельно промиваємо під водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Розрізаємо їх навпіл і видаляємо кісточки.

Перекладаємо фрукти в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо температуру і варимо протягом 15-20 хвилин.

Вимикаємо вогонь і перекладаємо нектарини в стерилізовану банку. До води додаємо цукровий пісок, перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо протягом пари хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.

Заливаємо цим цукровим сиропом часточки нектаринів до самого верху.

Накриваємо банку кришкою і закатуємо. Потім перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо на ніч до повного охолодження. Відправляємо на зберігання в темне, прохолодне місце. Відкриваємо взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу приголомшливий компот з нектаринів. Приємного апетиту!

Компот з нектаринів на 3-х літрову банку на зиму Компот з нектаринів на зиму Компоти