Солодкий, з приємним смаком і ароматом компот. Виноград можна брати як з кісточками, так і без. Нектарини можна утилізувати ті, які в їжу в свіжому вигляді не дуже смачні: тверді, несолодкі. В компоті ці якості нівелюються цукром, напій виходить смачним. Пропорції розраховані на три літри компоту.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Виноград – 200 гр.
  • Нектарин – 300 гр.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Щоб приготувати компот з нектаринів і винограду на зиму, виноград перебираємо, видаляємо плодоніжки і дефектні плоди. Ретельно промиваємо й обсушуємо. Нектарини промиваємо, обсушуємо, ріжемо навпіл і виймаємо кісточки.

Банки і кришки ретельно вимиваємо і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Розкладаємо нектарини і виноград в банки.

Воду доводимо до активного кипіння і заливаємо її в банки з фруктами. Прикриваємо банки кришками. Залишаємо для пропарювання на п’ятнадцять хвилин. Потім настій зливаємо в каструлю і доводимо до кипіння.

В банки з пропареними фруктами додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту. Вливаємо киплячий настій.

Закручуємо кришками. Банки з компотом перевертаємо догори дном для перевірки герметичності. Закутуємо їх у плед і залишаємо повільно остигати. Після охолодження прибираємо закачування на зберігання в прохолодне темне місце.

Приємного апетиту!

Компот з білого винограду Компот з винограду Компот з нектаринів на 3-х літрову банку на зиму Компот із зеленого винограду