Нектарини складаються в банку, заливаються окропом і залишають на 20 хвилин. Потім вся рідина переливається в каструлю, до неї додається цукор і лимонна кислота. Фрукти заливаються готовим сиропом і компот закочується.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Нектарин – 1.5 кг
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Рецепт компоту з нектаринів на 3 літрову банку без стерилізації простий у приготуванні! Для початку готуємо банки. Ретельно промиваємо їх під гарячою водою і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Нектарини добре промиваємо під проточною водою і обсушуємо рушником. Потім розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки і ріжемо їх ще на кілька частин.

В стерилізовані банки закладаємо нарізані нектарини і заливаємо їх окропом до самого горлечка. Прикриваємо всі стерильними кришками і залишаємо на 20 хвилин, щоб вийшов відвар.

Через це час переливаємо всю рідину в каструлю.

Додаємо туди цукровий пісок, перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо температуру і варимо ще 5 хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.

Переливаємо отриманий сироп у банки з нектаринами і додаємо в кожну лимонну кислоту. Щільно закриваємо всі кришками і перевертаємо догори дном. Закутуємо в рушник або покривало і залишаємо на ніч до повного охолодження. Зберігаємо компот при кімнатній температурі в темному, прохолодному місці.

Розливаємо взимку, дуже смачний напій по склянках, подаємо до столу і насолоджуємося смаком нектарина. Приємного апетиту!

Компот з нектаринів на 3-х літрову банку на зиму Компот з нектаринів на зиму Компоти