Ви даремно хвилюєтесь, що з-за гвоздики компот може вийти гострим. У свою чергу вона надає дуже тонкий, пряний аромат і трохи терпкості. А щоб картинка повністю склалася, додаємо трохи освіжаючої м’яти і цитрусового лимона. Ваші смакові рецептори порадіють разом з вами, якщо ви зупинитеся на цьому рецепті.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Смородина червона – 2,5 – 3 склянки
  • М’ята свіжа – 5 – 7 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Гвоздика – 3 – 5 бутонів
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Рецепт компот із червоної смородини з м’ятою і гвоздикою на зиму гранично простий! Перед приготуванням будь-якого ягідного компоту, плоди необхідно уважно перебрати, ретельно промити і висушити.

Також добре промиваємо лимон, виймаємо кісточки і нарізаємо тонкими часточками. З листочками м’яти все простіше, ми їх тільки сполоснем і просушити.

Не забуваємо заздалегідь простерилізувати банки. Після того, як підготували всі компоненти, на дно банки викладаємо червону смородину, листочки м’яти і нарізаний лимон.

Поверх всіх компонентів засипаємо цукровий пісок, додаємо трохи гвоздики.

В каструлю вливаємо воду і доводимо її до кипіння. Частиною киплячої води, заливаємо вміст банок, щоб всі компоненти були повністю покриті. Прикриваємо банки кришками і залишаємо ягоди прогріватися протягом 10 хвилин.

Після закінчення цього часу доливаємо залишився окріп, наповнюючи банки до самого верху, і щільно закриваємо їх простерилизованными кришками. Перш ніж перевернути банки, щоб вони остужались, перевіряємо їх на герметичність. Потім накриваємо кришкою і залишаємо в перевернутому стані до повного охолодження. Готовий остиглий компот зберігаємо в холодильнику.

Бажаємо приємного апетиту!

Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини без стерилізації Компот із червоної смородини з лимоном Компот із червоної смородини з м'ятою Компот із червоної смородини на 3-х літрову банку Компоти