Ягоди розкладають по банках і заливаються окропом на 6 годин. Готовий відвар переливається в каструлю і кип’ятити там разом з цукром. Потім все назад переливається до ожині і закочується.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ожина – 3 склянки
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з ожини без стерилізації на зиму в банках. Ягоди ожини ретельно перебираємо, позбавляючись від зайвого сміття. Далі моєму їх під проточною водою, видаляємо плодоніжки і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся рідина.

Банки добре миємо з содою і наповнюємо їх ожиною.

Кип’ятимо в чайнику питну воду і заливаємо їй ягоди. Прикриваємо кришкою і даємо постояти так близько 6 годин, щоб вийшов відвар.

Через це час надягаємо на банку кришку з дірками і зливаємо отриманий відвар в підходящу каструлю.

Всипаємо туди цукровий пісок і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо пару хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.

Переливаємо готовий сироп назад до ягід ожини і закатуємо компот кришками. Даємо йому повністю охолонути і відправляємо на зберігання в темне прохолодне місце. Дістаємо взимку, розливаємо по склянках і насолоджуємося смачним і корисним напоєм. Приємного апетиту!

Компот з ожини Компот з ожини без стерилізації на зиму Компот з ожини в 3-х літрових банках на зиму Компот з ожини на зиму