Персиковий компот має бездоганний смак, але виглядає мутним і безбарвним, тому його часто доповнюють ягодами або іншими фруктами. Вишня робить компот яскравим, її кислинка зменшує приторную солодкість персика і грає роль додаткового консерванту. Готуємо персиково-вишневий компот без стерилізації і в 3-літрових банках.
Інгредієнти: на 3 л.
- Консервовані персики – 400 гр.
- Вишня – 250 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з персиків і вишні на зиму. Вишню очистіть від плодоніжок і промийте під проточною водою. Кісточки можна не видаляти.
Персики добре промийте і можете залишити цілими або розріжте на половинки і видалити кісточки.
Банки для компоту добре помийте з харчовою содою і злийте з них залишки води. Банки стерилізувати необов’язково. Кришки прокип’ятіть в невеликій каструльці.
В чисті банки розкладіть підготовлену вишню і шматочки персиків.
В кожну банку насипте по склянці цукру. Він більше потрібен для солодощі компоту, адже консервантами будуть вишня і лимонка.
Потім в кожну банку насипте по чайній ложечці лимонної кислоти.
Потім персики і вишню в банках залийте окропом, заповнюючи їх до самого верху. Банки відразу герметично закупорьте. Якщо маєте сумніви в надійності цього способу консервації, то стерилізуйте компот за загальними правилами протягом 25 хвилин.
Потім банки переверніть на кришки, укутайте теплим покривалом і залиште на ніч для додаткової пастеризації. Компот з персиків і вишні готовий. Перенесіть його на зберігання в прохолодне темне місце.
Смачних і вдалих заготовок!
Компот з вишні без стерилізації Компот з вишні на зиму Компот з персиків Компот з персиків в 3-х літровій банці на зиму Компоти