Завдяки цим рецептом ви можете не боятися, що приготований вами компот не вартий і до першого місяця зими і всі ваші старання будуть марними. Вам варто прочитати його і дізнатися секрет, який не дозволить вашому напою зіпсуватися на протязі довгого часу.
Інгредієнти: на 3 л.
- Персик – 320 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Ванільний цукор – 2 ст. л.
- Вода – 2,5 л
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з персиків з лимонною кислотою на зиму. Приготування компоту починаємо з підготовки фруктів. Нам необхідно добре персики промити в теплій воді. Перекладіть фрукти на рушник, який необхідно заздалегідь розстелити на столі, і залиште їх сохнути. В цей час наповніть каструлю невеликою кількістю води. Поставте її на великий вогонь. Дочекайтеся, коли вода закипить. Перекладіть персики в друшляк і обдайте їх окропом. Після цього поставте фрукти під холодну воду. Зніміть з них шкірку. Очищені персики розріжте навпіл. Дістаньте з них кісточки. Відкладіть готові фрукти в бік.
Тепер нам необхідно простерилізувати банки, який ми будемо використовувати. Спочатку вимиємо їх з содою. Поставте на плиту каструлю з холодною водою і почекайте, коли вода закипить. Обшпарте окропом банки і кришки. Тепер ми повинні простерилізувати їх за допомогою пари. Для цього ви можете використовувати як чайник, так і звичайну каструлю. Головний момент полягає в тому, щоб пар наповнював банку зсередини. Потримайте її в такому положенні протягом 3 хвилин. Розстеліть на столі великий рушник. Поставте на нього банки і залиште їх сушитися.
Приступаємо до приготування цукрового сиропу. Наповніть каструлю з холодною водою і поставте її на плиту. Дочекайтеся, коли вода в ній почне кипіти. Тепер ви можете починати додавати в неї цукровий пісок. Рекомендується робити це поступово, невеликими порціями. Після кожного додавання добре розмішуйте сироп, щоб всі кристали швидко розчинилися. Додайте в каструлю 2 столові ложки ванільного цукру. Він подарує компоту дуже приємний солодкий аромат. Останнім інгредієнтом стає лимонна кислота. Насипте її в сироп і ще раз добре перемішайте. Завдяки їй ваш компот точно простоїть до самої зими і навіть не подумає зіпсуватися. Готовий сироп пропустіть через сито або марлю. Так компот буде більш прозорим та привабливим на вигляд.
Перекладаємо персики в підготовлені банки. Заливаємо фрукти цукровим розчином. Накрийте банки кришками і закрутіть їх. Тепер нам необхідно перевернути банки і розташувати їх на рушник. Завдяки гарячому компоту наші кришки будуть піддані додатковій термічній обробці. Укутайте банки в теплий плед або велике кухонне рушник. Зачекайте, поки банки повністю не охолонуть. Тепер ви можете перенести їх в саме сухе і прохолодне місце. Наприклад, в комору.
Персиковий компот готовий. Для його приготування у вас йде мінімум сил і часу. З-за цього насичений та яскравий смак, який ви отримуєте в результаті, здається чимось нереальним. Такого компоту точно вдасться підняти вам настрій в холодний зимовий день. Вам варто прямо зараз спробувати приготувати його!
Компот з персиків Компот з персиків без стерилізації на зиму Компот з персиків в 3-х літровій банці на зиму Компот з персиків на зиму Компоти