У компоту з черешні та полуниці м’який ніжний ягідний смак, нерізкий і приємний. Компот містить достатню кількість цукрового піску, але при цьому не нудотний.
Інгредієнти: на 1 л.
- Полуниця – 250 гр.
- Черешня – 150 мл
- Вода – 600 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати компот з полуниці і черешні, ягоди перебрати, прибрати перестиглі та пошкоджені гниллю або птахами.
Зняти у полуниці чашолистки, ягоди полуниці і черешні помити. У черешні кісточки отримувати не потрібно.
У воду всипати цукор і закип’ятити, щоб вийшов сироп.
Банки помити содою, прополоскати і простерилізувати. Кришки піддати кип’ятіння.
Заповнити ягодами банки приблизно на 1/3 частину.
Залити полуницю з черешнею киплячим сиропом.
Накрити банки кришками.
Поставити стерилізуватися компот в гарячу воду. Стерилізувати 10-15 хв., залежно від обсягу банок.
Закатати отриманий компот і перевернути під теплим пледом, залишити до охолодження. Вжити протягом 9-12 міс.
Приємного апетиту!
Заготовки з полуниць на зиму Компот з полуниці Компот з полуниці на 1 літрову банку Компот з полуниці на 2-х літрову банку Полуниця на зиму