У компоту з черешні та полуниці м’який ніжний ягідний смак, нерізкий і приємний. Компот містить достатню кількість цукрового піску, але при цьому не нудотний.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 250 гр.
  • Черешня – 150 мл
  • Вода – 600 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати компот з полуниці і черешні, ягоди перебрати, прибрати перестиглі та пошкоджені гниллю або птахами.

Зняти у полуниці чашолистки, ягоди полуниці і черешні помити. У черешні кісточки отримувати не потрібно.

У воду всипати цукор і закип’ятити, щоб вийшов сироп.

Банки помити содою, прополоскати і простерилізувати. Кришки піддати кип’ятіння.

Заповнити ягодами банки приблизно на 1/3 частину.

Залити полуницю з черешнею киплячим сиропом.

Накрити банки кришками.

Поставити стерилізуватися компот в гарячу воду. Стерилізувати 10-15 хв., залежно від обсягу банок.

Закатати отриманий компот і перевернути під теплим пледом, залишити до охолодження. Вжити протягом 9-12 міс.

Приємного апетиту!

Заготовки з полуниць на зиму Компот з полуниці Компот з полуниці на 1 літрову банку Компот з полуниці на 2-х літрову банку Полуниця на зиму