Варення з полуниці з желатином приготувати легко, на відміну від стандартного густого варення, оскільки ця ягода майже не містить пектину і варення треба довго варити. У цьому рецепті вам пропонується зварити варення з додаванням желатину. Він вводиться в самому кінці варіння. В приготованому варення цілі шматочки полуниці будуть в густому сиропі.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Полуниця – 3 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг
  • Желатин харчовий – 100 гр.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Як почати готувати варення з полуниці з желатином? Ягоди полуниці промийте під проточною водою і потім видалити чашолистки. Промиті ягоди пересипте в друшляк, щоб добре стекла вода.

Великі ягідки розрізати на половинки і четвертинки, щоб шматочки полуниці були в варення однаковими.

Перекладіть полуницю в глибокий посуд і засипте половиною вказаного в рецепті кількості цукру.

закрийте Посуд кришкою і на 2-4 години поставте в прохолодне місце.

За цей час ягоди дадуть достатню кількість свого соку, і в ньому цукор розчиниться повністю.

Потім полуницю в сиропі перелийте в каструлю для варіння варення і поставте на середній вогонь. Постійно перемішуючи, доведіть варення до стану кипіння.

закипевшее варення насипте інший цукор і акуратно розмішайте.

Поваріть варення на невеликому вогні протягом 10 хвилин. Потім вимкніть вогонь і залиште варення на 4 години, щоб воно охолонуло.

Остигле варення третій раз поваріть на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин.

Желатин залийте холодною водою і дайте йому добре набрякнути.

Поки вариться варення і желатин набухає, помийте з додаванням соди баночки для заготівлі. Стерилізуйте їх в духовці, так як для зберігання варення баночки повинні бути сухими.

Коли варення зварилося, вимкніть вогонь. Перекладіть в варення замочений желатин, і все добре перемішайте до повного розчинення желатину.

Приготоване полуничне варення з желатином розлийте по стерильним банках.

Баночки з варенням щільно закупорьте прокип’яченими кришками. Потім варення остудіть, після чого воно стане густим, і перенесіть на зберігання в темне місце.

Ваш густий і ароматний полуничний десерт готовий. Будинки полуничне варення не зберігайте. Можете подавати до чаю.

Їжте на здоров’я!

Варення з полуниці Заготовки з полуниць на зиму Полуниця на зиму