Смачний і насичений компот з полуниці з малиною наповнить організм вітамінами, освіжить у спекотний день і вгамує спрагу. Цей яскравий апетитний компотик дуже люблять дітки, а дорослим нагадує літо у бабусі в селі. Заготовити цей компот на зиму – простіше простого, якщо дотримати всі рекомендації в рецепті.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Малина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода питна – 2 л

Процес приготування:

Щоб приготувати компот з полуниці та малини, переберіть свежесобранную або куплену малину і полуницю. Усі зіпсовані або гнилі ягідки потрібно прибрати, а також видалити плодоніжки у полуниці. Акуратно промийте ягоди в тазі з водою, кілька разів міняючи воду.

Візьміть вже вимиті та простерилізовані трилітрові банки, куди покладіть всі ваші ягідки. Заповнюйте кожну банку приблизно на третину, у вас повинно вийти чотири трилітрові ємності.

Залийте в банки окріп, прикрийте кришкою і залиште на п’ятнадцять хвилин настоюватися.

Воду з банок вилийте в каструлю, щоб ягоди залишилися в банках. Додайте цукор у каструлю з компотом і прокип’ятити сироп на помірному вогні до повного розчинення цукрового піску. Влийте сироп назад у банки і швидко загорніть кришками. Остигати заготівля повинна догори дном в утепленому стані близько доби.

Готовий компот до моменту відкриття стане яскравим, насиченим і дуже ароматним. Ягідки можна, при бажанні, з’їсти з банки.

Приємного апетиту!

Компот з малини на 3-х літрову банку Компот з полуниці Компот з полуниці на 1 літрову банку Компот з полуниці на 2-х літрову банку Компот з полуниці на зиму Компоти Полуниця на зиму