В цьому рецепті для вас відкриється ще одне цікаве поєднання смаків. Такий компот здатний відмінно втамувати спрагу. На його приготування у вас піде мінімум сил і часу. Зате результат вас зможе приємно здивувати і порадувати.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Персик – 200 гр.
  • Лимон – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з персиків з лимоном на зиму. Для початку нам необхідно підготувати фрукти для майбутнього компоту. Промиваємо персики і лимони піт теплою водою. Ви можете використовувати мило, щоб прибрати всі забруднення з поверхні фруктів. Тепер нам необхідно обшпарити персики і лимони окропом. Після цього перекладіть персики в друшляк. Промийте їх холодною водою. Зніміть з персиків шкірку. Розріжте фрукти навпіл і вийміть з них кісточки. Лимон чистити не треба. Наріжте його кільцями або півкільцями. Відкладіть готові фрукти в бік.

Тепер нам необхідно приступити до стерилізації банок. Для початку ми вимиваємо їх з содою або миючим засобом. Наповніть невелику каструлю з холодною водою. Поставте її на плиту. Дочекайтеся, коли вода закипить. Обшпарте банки і кришки окропом. Тепер нам необхідно простерилізувати їх за допомогою пари. Для цього ви можете використовувати звичайну каструлю або чайник. Наповніть чайник водою і поставте його на плиту. Коли з його носика почне виходити пара, розмістіть на ньому банку таким чином, щоб її наповнював пар. Протримаєте її в такому положенні протягом 5 хвилин. Після цього зніміть банку і поставте її на рушник. Витирати банку не потрібно, так як вона сама швидко висохне.

Переходимо до приготування сиропу з цукру. Наповнюємо каструлю холодною водою. Ставимо її на плиту. Дочекайтеся, коли вода почне кипіти. Зменшіть вогонь і починайте поступово, невеликими порціями додавати до неї цукор. Постійно перемішуйте сироп. У результаті весь цукровий пісок повинен повністю розчинитися. Додайте до сиропу ванільний цукор. Завдяки цьому інгредієнту компот буде володіти солодким і приємним ароматом. Насипте в сироп половину чайної ложки лимонної кислоти. Завдяки цьому інгредієнту компот зможе стояти на протязі довгого часу. Готовий сироп процідіть за допомогою сита або звичайної марлі.

Перекладіть фрукти в банки. Залийте їх готовим цукровим сиропом. Накрийте банку кришкою і загорніть її. Переверніть банку і поставте її на кухонний рушник, яке необхідно заздалегідь розстелити. Простежте за тим, щоб на банці не з’явилися тріщини. Закутайте її в теплий плед або звичайний рушник. Дочекайтеся, коли банку повністю охолоне. Після цього ви можете переставити її в будь прохолодне й сухе місце у вашому будинку.

Компот з лимона і персиків готовий. Він має дуже незвичайним кисло-солодким смаком. Такий напій точно сподобається кожному члену вашої родини. Приступайте до приготування!

Компот з персиків Компот з персиків без стерилізації на зиму Компот з персиків в 3-х літровій банці на зиму Компот з персиків на зиму Компоти