Любите влаштовувати на зиму компоти, але шукаєте щось особливе, те, що порадує новим оригінальним смаком? Загорніть компот з полуниці з м’ятою, і ви відразу ж побачите, як звичні інгредієнти в чудовому поєднанні дають унікальний, ні на що не схожий, відмінний смак.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Полуниця – 0.5 кг
  • М’ята свіжа – 6 гілок
  • Цукор-пісок – 1.5 склянки
  • Лимонна кислота – 2 ст. л.
  • Вода питна – 2 л

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з полуниці з м’ятою. Полуницю перебрати, видалити плодоніжки. Ягоди ретельно помити і просушити на паперовому рушнику.

Банки і кришки для закочування компоту стерилізувати. У банки розкладе полуницю приблизно на 1/3 об’єму.

Гілочки м’яти вимити і просушити на паперовому рушнику.

Розкласти м’яту в кожну банку з полуницею.

В кожну банку засипати по 1 склянці цукру.

Закип’ятити воду, залити окріп в банки з полуницею та м’ятою. Кожну банку трохи збовтати, щоб цукор повністю розчинився.

Зберігати компот в прохолодному темному місці до запитання. Не забудьте спробувати кухлик чудового ароматного компоту!

Заготовки з полуниць на зиму Компот з полуниці на 1 літрову банку Компот з полуниці на 3 літри Компот з полуниці на зиму Полуниця на зиму