В напої, приготованому за цим рецептом, буде переважати абрикосовий смак, а яблучна кислинка буде його доповнювати і привносити свою «родзинку». Краще всього використовувати «райські» яблучка, мають кисло-солодкий смак, проте, підійдуть плоди і інших сортів.
Інгредієнти: на 2 л.
- Абрикоси – 200 – 250 гр.
- Ранетки – 100 – 150 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Вода – 1,3 л.
Процес приготування:
Як приготувати компот з ранеток і абрикосів на зиму? Фрукти ретельно промийте, відкиньте на друшляк, дозволяючи стекти зайвій воді. Абрикоси розрізаємо по центру і витягаємо кісточку.
Якщо у вас великі яблука, то нарізаємо їх не товстими скибочками, якщо дрібні – досить розрізати навпіл або можна взагалі залишити цілком. Не забуваємо відчистити ранетки від насіннєвої коробочки і плодоніжки.
Півтора літрові банки стерилізуємо і даємо повністю висохнути. Потім на дно укладаємо підготовлені інгредієнти.
Кип’ятимо чайник і заливаємо тару до самого горлечка», щільно закриваємо кришкою і залишаємо прогріватися не менше ніж на 20-25 хвилин.
Після, воду зливаємо в каструлю відповідного розміру, доводимо до кипіння і знову заливаємо плоди. Для насиченості смаку і аромату, рекомендується повторити цю процедуру 3-4 рази.
В кінцевий раз зливаємо воду, додаємо цукор і при постійному помішуванні доводимо до кипіння, зменшуємо полум’я і варимо близько 2-3 хвилин до повного розчинення цукрових кристалів.
Готовою, солодкої заливкою, наповнюємо банки і відразу ж закатуємо. Тару перевертаємо і накриваємо щільною тканиною мінімум на 12-14 годин. Після охолодження прибираємо в місце зберігання.
Абрикоси на зиму Компот з абрикосів Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компот з абрикосів на зиму Компоти