Як дивно б це не звучало, але цим напоєм, в зимовий період року, спокійно можна замінити вітамінний комплекс. У її складі безліч вітамінів, мікроелементів і корисних кислот, що покупні соки і газовані напої можуть тільки позаздрити.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Ранетки (великі) – 4 – 6 шт.
  • Чорноплідна горобина – 150 – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 150 – 200 гр.
  • Вода – 1.5 л
  • Лимонна кислота – 1 щіпка

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з ранеток і черноплодки на 2-літрову банку на зиму. Для початку підготуємо основні інгредієнти: ранетки і горобину ретельно промиваємо й обсушуємо з допомогою паперового рушника, або просто відкинувши на друшляк. У яблук видаляємо плодоніжки, розрізаємо на четвертинки і виймаємо серцевину і кісточки. Ягоди перебираємо, залишаючи лише щільні і не зіпсовані.

На дно стерильної банки викладаємо, так звану, «начинку», але тара не повинна бути заповнена більш ніж на½.

Заливаємо вміст крутим окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо прогріватися на 30-35 хвилин.

Через півгодини зливаємо розчин у каструлю відповідного розміру, додаємо цукровий пісок і лимонку, всі активно перемішуємо і ставимо на плиту. На повільному вогні доводимо до кипіння і варимо ще 3-4 хвилини.

Киплячим сиропом заливаємо банки з фруктами і ягодами, закатуємо і ставимо на кришки до повного охолодження. Зберігаємо в темному і прохолодному місці, де немає прямих сонячних променів.

Компоти