Компот, приготований своїми руками за цим рецептом, з легкістю замінить пакетований сік з величезною кількістю консервантів. Цей напій сміливо можна подавати дітям з самого раннього віку і не хвилюватися за склад. Використовуються тільки натуральні інгредієнти, які можна, при бажанні, виростити самостійно.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ранетки – 300 – 350 гр.
  • Груша – 200 – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 2,2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати компот з ранеток і груш на 3-літрову банку на зиму, всі продукти ретельно промиваємо і відкидаємо на друшляк, даючи стекти зайвій воді.Для цього рецепта підійдуть абсолютно будь-які сорти фруктів, однак, для отримання солодкого напою, рекомендується використовувати кисло-солодкі ранетки і звичайні садові груші.

Плоди залишаємо цілком (якщо вони не великі), можна нарізати так, як вам подобається, і заповнюємо банку спочатку ранетками, а потім грушами. Тара повинна бути наповнена не більше ніж на 2/4.

Приступимо до приготування солодкої заливки: у каструлю відповідного розміру вливаємо близько 2,7-3 літрів води, додаємо 300 цукрового піску і доводимо до кипіння, далі робимо мінімальний вогонь і кип’ятимо не більше 5-7 хвилин.

Отриманим сиропом заливаємо банки (бажано вводити рідину тонкою цівкою, щоб уникнути розтріскування скла), закатуємо за допомогою спеціальної машинки, ставимо на кришки і закутуємо в плед до охолодження.

Готовий напій можна відразу подавати до столу, а можна зберігати близько 12 місяців в темному прохолодному місці. Насолоджуйтесь!

Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти