Насичений колір, смак і аромат цього напою змусить вас закочувати такого компоту на наступний рік в два рази більше. Приготування не займає багато часу, а результат вражає своїми смаковими характеристиками. До того ж, фрукти також можна споживати в їжу, таким чином – це рецепт не тільки освіжаючого напою, але одночасно і десерту.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Ранетки – 4 шт.
  • Слива синя – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода питна – 1 – 1.5 л.

Процес приготування:

Готувати компот з ранеток і злив на 2-літрову банку на зиму просто! Першим ділом приготуємо солодку заливку для нашого майбутнього компоту: у каструлі відповідного розміру змішуємо цукровий пісок і трохи менше двох літрів фільтрованої води. Ставимо на повільний вогонь, і активно помішуючи, доводимо до кипіння.

В цей час підготуємо посуд для закаток: банки і кришки стерилізуємо так, як зручно.

Сливи і яблука гарненько промиваємо й обсушуємо з допомогою паперових рушників. Сливи розрізаємо на дві частини, виймаємо кісточки. Ранетки нарізаємо або на дві або на чотири частини і обов’язково виймаємо насінну коробочку.

Стерильну банку щільно наповнюємо підготовленими фруктами.

Заливаємо тару з плодами сиропом до «плічок».

Але дно великої каструлі кладемо щільну тканину, наверх ставимо нашу банку, заливаємо водою і кип’ятимо 12-15 хвилин, таким чином, відбувається подвійна стерилізація і напій зможе зберігатися більше року.

Виймаємо гарячу тару і відразу ж закатуємо за допомогою спеціальної машинки.

Потім банки перевертаємо догори дном і закутуємо в ковдру до повного охолодження. Зберігаємо на балконі або в погребі. Приємного апетиту!

Компот із слив Компот із слив на 1 літрову банку Компот із слив на зиму Компоти