В інтернеті можна знайти мільйон рецептів приготування «зимових» фруктових напоїв, однак, цей рецепт – безпрограшний варіант, так як поєднання кислих яблук і соковитою солодкою сливи припаде до душі абсолютно всім.
Інгредієнти: на 3 л.
- Ранетки – 250 гр.
- Слива синя – 450 гр.
- Цукор-пісок – 250 – 300 гр.
- Вода – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Готувати компот з ранеток і злив на 3-літрову банку на зиму просто! Починаємо з підготовки основних інгредієнтів: фрукти ретельно промиваємо під струменем води і обсушуємо (зробити це можна просто відкинувши їх на друшляк, а можна протерти паперовими рушниками).
Шкуру з яблук не знімаємо, розрізаємо на чотири частини і вирізаємо насінну коробочку разом з насінням. Сливи ж просто розрізаємо навпіл і виймає кісточку.
Трилітрову банку промиваємо содовим розчином і обдаємо окропом, після цього наполовину заповнюємо плодами і до верху заливаємо окропом. Зверху обов’язково прикриваємо тару кришкою і залишаємо грітися на 10-15 хвилин.
Після закінчення часу, акуратно виливаємо воду з банки в каструлю відповідного розміру.
Розчин ставимо на повільний вогонь, додаємо цукровий пісок і варимо 3-4 хвилини після закипання.
Киплячим сиропом заповнюємо банки з ранетками і сливами, закатуємо і для перевірки герметичності перевертаємо догори дном. Зверху прикриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження. Приємного апетиту!
Компот із слив Компот із слив на 1 літрову банку Компот із слив на 3 літрову банку Компот із слив на зиму Компоти