Такий нескладний у приготуванні компот, дозволяє зберегти всі можливі фрукти, зробивши їх ще більш смачними. М’якоть груші та яблук стає буквально карамельної і тане в роті, а ніжність всієї цієї композиції надають сливи, особливо в тому випадку, якщо вони стиглі.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Груша – 200 – 300 гр.
  • Слива синя – 300 гр.
  • Яблука – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 1,5 л.

Процес приготування:

Як приготувати компот із слив, яблук і груш на 2 літрову банку на зиму? Для приготування фруктового компоту важливо приділити увагу підготовці фруктів. Якщо будете використовувати маленькі груші, то їх можна ретельно промити, обсушити і додавати в компот в цілісному вигляді. У зворотному випадку, груші нарізаємо декількома дольками.

Яблука промиваємо та нарізаємо шматочками разом з шкіркою. Не забуваємо видаляти серцевину.

Сливи перебираємо, промиваємо й розрізаємо на дві часточки, видаливши з них кісточку. Паралельно з підготовкою компонентів промиваємо і стерилізуємо банки-яким підходящим способом.

В стерилізовані банки опускаємо підготовлені фрукти в абсолютно будь-якому порядку і переходимо до приготування сиропу. Для цього у холодній воді розчиняємо цукровий пісок і доводимо вміст до стану кипіння.

Після чого киплячим сиропом буквально відразу ж, заливаємо банки c фруктами. Закриваємо їх стерилізованими кришками, остуджуємо і відправляємо на зберігання. На цьому процес приготування завершено!

Бажаємо приємного апетиту!

Компот з груш на зиму Компот з яблук на зиму Компот із слив без кісточок Компот із слив і яблук Компот із слив на 1 літрову банку Компот із слив на зиму