Такий нескладний у приготуванні компот, дозволяє зберегти всі можливі фрукти, зробивши їх ще більш смачними. М’якоть груші та яблук стає буквально карамельної і тане в роті, а ніжність всієї цієї композиції надають сливи, особливо в тому випадку, якщо вони стиглі.
Інгредієнти: на 2 л.
- Груша – 200 – 300 гр.
- Слива синя – 300 гр.
- Яблука – 200 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Вода – 1,5 л.
Процес приготування:
Як приготувати компот із слив, яблук і груш на 2 літрову банку на зиму? Для приготування фруктового компоту важливо приділити увагу підготовці фруктів. Якщо будете використовувати маленькі груші, то їх можна ретельно промити, обсушити і додавати в компот в цілісному вигляді. У зворотному випадку, груші нарізаємо декількома дольками.
Яблука промиваємо та нарізаємо шматочками разом з шкіркою. Не забуваємо видаляти серцевину.
Сливи перебираємо, промиваємо й розрізаємо на дві часточки, видаливши з них кісточку. Паралельно з підготовкою компонентів промиваємо і стерилізуємо банки-яким підходящим способом.
В стерилізовані банки опускаємо підготовлені фрукти в абсолютно будь-якому порядку і переходимо до приготування сиропу. Для цього у холодній воді розчиняємо цукровий пісок і доводимо вміст до стану кипіння.
Після чого киплячим сиропом буквально відразу ж, заливаємо банки c фруктами. Закриваємо їх стерилізованими кришками, остуджуємо і відправляємо на зберігання. На цьому процес приготування завершено!
Бажаємо приємного апетиту!