Компот з яблук і апельсина – це справжній вітамінний коктейль, який буде дуже до речі взимку, коли організм потребує свіжих фруктах і корисних мікроелементів. А закатати його на зиму не складе ніякої праці.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Яблука – 5 – 6 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода питна – 0.5 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з яблук з апельсином на зиму. Апельсин помийте і обшпарте окропом. Зніміть шкірку і розділіть його на часточки. Яблука помийте, розріжте на четвертинки і видалити серцевину з насінням.

На дно стерилізованою банки покладіть часточки апельсина і яблук. Влийте в банку окріп і залиште на 15 хвилин.

Через 15 хвилин воду злити назад в каструлю, додайте цукор і шкірку апельсина. Варіть сироп 10 хвилин після закипання. Потім сироп процідіть.

Банку з фруктами залийте отриманим сиропом і закатайте кришку. Переверніть закатку догори дном і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження. Вітамінний напій з яблук і апельсина готовий.

Приємного апетиту!

Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти