Виноград розкладається по банкам, засипають цукром і заливається окропом. Компот закочується, перевертається вверх дном і залишають до повного остигання. Виходить дуже смачний, густий і солодкий напій.
Інгредієнти: на 3 л.
- Виноград Кишмиш – 1 кг
- Вода – 2 – 2.5 л.
- Цукор-пісок – 250 гр.
Процес приготування:
Готувати компот з винограду Кишмиш на 3 літрову банку на зиму легко! Для початку ретельно промиваємо виноград під проточною водою і відкидаємо його на друшляк. Даємо постояти, поки не стече вся зайва рідина.
Добре вимиваємо під гарячою водою з содою банки, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Знімаємо з гілки виноградини і відправляємо їх у трилітрові банки.
Засипаємо виноград необхідною кількістю цукрового піску. Можна додати більше, щоб потім просто розводити компот водою.
Кип’ятимо у великій каструлі воду і заливаємо окропом виноград. Закатуємо компот стерильними кришками.
Перевертаємо банки догори дном, закутуємо їх у рушник або покривало і залишаємо до повного охолодження на кілька годин або на ніч.
Відправляємо банки з остившім компотом із винограду на зберігання в льох або інше прохолодне місце. Відкриваємо взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу смачний, насичений напій. Приємного апетиту!
Компот з білого винограду Компот з винограду Компот з винограду без стерилізації на 3-х літрову банку Компот з винограду на зиму Компот із зеленого винограду