Виноградний компот – це 2 в 1: вітамінний ароматний напій і соковиті ягоди, за смаком нічим не відрізняються від свіжих плодів, які можна точно також їсти або використовувати для прикраси тортів, пирогів та інших кондитерських виробів.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Виноград – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати компот з винограду в 1,5-літрових банках на зиму, готуємо необхідні продукти: зважуємо і відміряє потрібну кількість того або іншого інгредієнта.

Фрукти гарненько промиваємо і перебираємо кожну ягоду, прибираючи всі пошкоджені і зіпсовані. Далі обдаємо окропом протягом 20 секунд і відкидаємо на друшляк, дозволяючи стекти всій зайвої рідини.

Лимон (слід вибирати цитрус з тонкою шкіркою) нарізаємо тонкими кільцями.

Окремим кроком слід виділити стерилізацію банок разом з кришками (робити це можна будь-яким зручним для вас способом.

просушені банки викладаємо ягоди і кільця цитруса.

Присипаємо плоди цукровим піском, на одну банку досить ½ склянки.

Вміст тари заливаємо крутим окропом і відразу ж закручуємо кришкою.

Перевертаємо баночки дном вгору і закутуємо в теплу ковдру до повного охолодження.

Зберігаємо в темному прохолодному місці без потрапляння прямих сонячних променів.

Компот з білого винограду Компот з винограду Компот з винограду на зиму Компот із зеленого винограду