Виноградний компот – це 2 в 1: вітамінний ароматний напій і соковиті ягоди, за смаком нічим не відрізняються від свіжих плодів, які можна точно також їсти або використовувати для прикраси тортів, пирогів та інших кондитерських виробів.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Виноград – 400 гр.
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Лимон – 0.5 шт.
- Вода – 1 л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати компот з винограду в 1,5-літрових банках на зиму, готуємо необхідні продукти: зважуємо і відміряє потрібну кількість того або іншого інгредієнта.
Фрукти гарненько промиваємо і перебираємо кожну ягоду, прибираючи всі пошкоджені і зіпсовані. Далі обдаємо окропом протягом 20 секунд і відкидаємо на друшляк, дозволяючи стекти всій зайвої рідини.
Лимон (слід вибирати цитрус з тонкою шкіркою) нарізаємо тонкими кільцями.
Окремим кроком слід виділити стерилізацію банок разом з кришками (робити це можна будь-яким зручним для вас способом.
просушені банки викладаємо ягоди і кільця цитруса.
Присипаємо плоди цукровим піском, на одну банку досить ½ склянки.
Вміст тари заливаємо крутим окропом і відразу ж закручуємо кришкою.
Перевертаємо баночки дном вгору і закутуємо в теплу ковдру до повного охолодження.
Зберігаємо в темному прохолодному місці без потрапляння прямих сонячних променів.
Компот з білого винограду Компот з винограду Компот з винограду на зиму Компот із зеленого винограду