Вважаємо, що Ви встигли спробувати приготування компоту за попереднім рецептом і готові збільшити обсяг заготівлі до трьох літрів. За нашим рецептом ви гарантовано отримаєте саме той результат, який порадує вас і ваших близьких затишним зимовим вечором.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вишня – 500 – 600 гр.
  • Яблука – 500 – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 1,5 склянки
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Готувати компот з вишень і яблук на 3-х літрову банку на зиму просто! Відміряємо потрібну кількість яблук та вишень. Всі компоненти обов’язково добре промиваємо і просушуємо.

Банки промиваємо разом з содою і стерилізуємо будь-яким звичним для вас способом. Також стерилізуємо кришки протягом п’яти хвилин.

На дно простерилізованій банки викладаємо вишню і нарізані яблука.

В каструлю вливаємо приблизно два з половиною літри води і на середньому вогні кип’ятимо її буквально пару хвилин. Після чого, в банку до яблук і вишні, вливаємо крутий окріп. Прикривши фрукти і ягоди кришкою, залишаємо їх прогріватися протягом 15 хвилин.

Після закінчення цього часу зливаємо відвар в каструлю, засипаємо в нього цукровий пісок і кип’ятити 5-10 хвилин з моменту закипання.

Солодкий сироп повертаємо до прогрітим яблуками й вишні. Компот закатуємо за допомогою кухонного ключа, обов’язково перевіривши банку на герметичність. Остуджуємо заготовку в перевернутому стані, обгорнувши в теплу ковдру. Це забезпечить компоту поступове і комфортне остигання без різких перепадів температури.

Бажаємо вам приємного апетиту!

Вишня на зиму Компот з вишні на 3-х літрову банку Компот з вишні на зиму Компот з яблук на зиму Компоти