Щоб не відкладати дегустацію цього компоту надовго, до його приготування можна приступити до збору першого врожаю. Малина, як власне і вишня, містить в собі безліч корисних мікроелементів, які відмінно зберігатися аж до самої зими, оскільки вони не піддаються довгої термічній обробці.
Інгредієнти: на 3 л.
- Малина – 200 – 300 гр.
- Вишня – 500 – 600 гр.
- Цукор-пісок – 250 – 300 гр.
- Вода – 2,5 л.
- М’ята свіжа – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування компот з вишні і малини на 3-х літрову банку на зиму, щоб процес приготування йшов просто і легко, спочатку простерилизуем банки з кришками. А після стерилізації обов’язково просушити.
В цей час займемося підготовкою самих компонентів. Малину гарненько перебираємо, але не промиваємо, а у вишні просто акуратно обриваємо хвостики. Потім вишню ретельно промиваємо і просушуємо, перекинувши на друшляк.
Підготовлені ягоди розкладаємо по банках, чергуючи шар вишні і шар малини. Також між ягодами можна відразу вкласти листочки м’яти, щоб вона віддавала свій аромат.
Поверх ягід відразу засипаємо цукровий пісок і заливаємо вміст окропом, заповнюючи тільки половину від усього обсягу банки. Залишаємо їх на 10-15 хвилин, прикривши банки кришкою.
В цей час доводимо до стану кипіння відсутню частину води і доливаємо її в банки з компотом.
Потім зафарбовуємо вміст простерилизованными кришками і, перевернувши догори дном, залишаємо до повного охолодження. На цьому процес приготування закруглюється і можна чекати зими з почуттям виконаного обов’язку.
Бажаємо приємного апетиту!
Вишня на зиму Компот з вишні Компот з вишні з м'ятою на зиму Компот з малини на 1 літрову банку Малина на зиму