Цей корисний ягідний компот з мінімальною кількістю цукру стане улюбленим ласощами ваших діток, адже хто з нас не любив заготовки з цільної полуницею. До того ж сам процес приготування не забере у вас багато часу і при всьому цьому доставить чимало задоволення.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вишня – 300 – 400 гр.
- Полуниця – 300 гр.
- Цукор-пісок – 1 – 1,5 склянки
- Вода – 2,5 л.
Процес приготування:
Щоб приготувати компот з вишні і полуниці на 3-х літрову банку на зиму, зібрану вишню ретельно промиваємо в проточній воді, потім перебираємо і обриваємо всі хвостики. За бажанням, ягоди можна замочити приблизно на 15-20 хвилин в злегка підсоленій воді.
З полуницею потрібно обходитися більш дбайливо, щоб не деформувати соковиті плоди. Після того, як акуратно обірвали всі хвостики, полуницю ретельно промиваємо і просушуємо. Також можна промокнути паперовим рушником.
Трилітрову банку ретельно промиваємо з содою і повністю висушуємо. Це краще робити на самому початку паралельно з підготовкою самих ягід. Полуниць і вишень викладаємо на дно банки і заливаємо крутим окропом. Прикривши кришкою, залишаємо на 10-15 хвилин у спокої.
Обов’язково засікаємо час, щоб не перегріти ягоди і потім зливаємо відвар в каструлю. Розчиняємо в ньому цукровий пісок і доводимо все вміст до стану кипіння.
Після чого киплячий фруктовий відвар повертаємо в банки, наповнивши їх до самого горлечка, і закатуємо компот простерилізованій кришкою. Перед відправкою компоту на зберігання, її необхідно поступово остудити до кімнатної температури.
Бажаємо вам приємного апетиту і смачних компотів!