Чудовим тандемом для компоту-асорті будуть вишня і смородина, і смаковий баланс цього напою багато визнають ідеальним. Для компоту важливо обрати якісні ягоди і не перестиглі, інакше з них вийде каша. Вишню вибирають (якщо є можливість вибору) щільну і велику, а смородину беруть будь-якого кольору. Готуємо узвар методом подвійного заливки і перервою в 4 години для настоювання..
Інгредієнти: на 3 л.
- Вишня – 250 гр.
- Смородина біла – 100 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з вишні і смородини на 3-літрову банку на зиму. Свіжозібрані ягоди смородини акуратно відокремте від гілочок і на друшляку промийте під проточною водою.
Вишню переберіть, видаліть пошкоджені ягоди і плодоніжки. Потім її також добре промийте і відкиньте на друшляк для видалення зайвої рідини.
Банки для компоту заздалегідь добре промийте з харчовою содою і стерилізуйте зручним для вас способом. У підготовлені банки перекладіть чисту вишню.
Поверх вишні насипте ягоди білої смородини. Пропорцію вишні і смородини можете змінити по своєму смаку.
В окремій каструлі закип’ятіть розраховану на кількість банок чисту питну воду. Потім залийте окропом ягоди в банках і прикрийте їх прокип’яченими кришками. Залиште компот для настоювання на 3-4 години.
Після закінчення цього часу, воду з банок через спеціальну кришку, перелийте назад в каструлю.
Потім у воді розчиніть потрібну кількість цукрового піску і зваріть сироп. Його прокип’ятіть на невеликому вогні 3-4 хвилини.
Киплячим сиропом залийте ягоди в банках і відразу закатайте. Перевірте герметичність закупорки.
Потім поставте їх на кришки на ніч і накрийте махровим рушником. Компот з вишні і смородини готовий. Його можете перенести в прохолодне місце зберігання своїх консервації.
Вдалих і смачних заготовок!
Компот з вишні Компот з вишні і смородини Компот з вишні і смородини на зиму Компот із смородини Компоти