Як же здорово взимку відкрити баночку вишневого компоту і насолоджуватися його ароматом і смаком, що нагадує літо! Традиційно таку консервацію на зиму роблять у трилітрових банках, але заготівля компоту з вишні в літровій банці також дуже зручна! Мінімум інгредієнтів і витраченого часу – і смачний компот буде радувати вас взимку.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Вишня – 200 гр.
  • Вода – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.

Процес приготування:

Готувати компот з вишні на зиму в літрових банках легко! Банки необхідно ретельно помити і простерилізувати. Кришки також стерилізуємо.

Ягоди перебираємо, видаляючи зіпсовані і підгнилі. Гарненько промиваємо вишню.

Вишнею наповнюємо літрові банки, використовуючи їх обсяг на третину.

Потім в кожну банку з ягодами всипаємо необхідне за рецептом кількість цукрового піску.

У каструлю наливаємо воду, кип’ятити її. Потім акуратно, щоб не лопнули банки, заливаємо ягоди до самого верху використовуваної тари. Часто в цій ситуації використовується звичайна залізна ложка – достатньо просто покласти її в банку, в яку наливається окріп.

Наповнені банки закриваємо прокип’яченими кришками. Після цього кожну літрову банку з компотом необхідно збовтати з боку в бік, тим самим розподіляючи цукровий пісок. Далі банки перевертаємо догори дном, закутуємо теплою ковдрою і залишаємо в такому вигляді остуджуватися.

неймовірно Смачний і ароматний компот з вишні на зиму готовий!

Приємного вам апетиту!

Вишня на зиму Компот з вишні без стерилізації Компот з вишні з кісточками Компот з вишні на 1 літрову банку Компот з вишні на зиму