У нашій родині не прийнято купувати соки і газовані напої. Влітку я намагаюся заготовити велику кількість компотів на зиму, а також заморожую різні корисні ягоди. Сьогодні я хочу поділитися рецептом компоту із замороженої вишні. Вишню я заморожую з кісточками, а також без кісточок.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вишня заморожена – 1 кг
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Як почати готувати компот з вишні-рецепт пити відразу? Підготуйте необхідні інгредієнти для компоту з вишні. Якщо ви використовуєте заморожені ягоди, їх не потрібно їх попередньо розморожувати.

Візьміть каструлю з товстим дном і наберіть приблизно 3 літри холодної води.

Доведіть воду до кипіння і додайте необхідну кількість цукрового піску. Кількість цукрового піску регулюйте у відповідності зі своїми смаковими уподобаннями.

Коли цукровий пісок повністю розчиниться і вода знову закипить, всипте заморожену вишню і доведіть компот до кипіння на середньому вогні.

Дочекайтеся тих пір, поки ягоди вишні не спливуть, зменшіть вогонь і варіть приблизно 10-15 хвилин.

Каструлю з компотом накрийте кришкою і дайте повністю охолонути в такому вигляді приблизно на 1,5-2 години.

За цей час компот охолодитися і добре настоїться. Охолоджений компот подавайте порційно у красивих келихах або склянках. Готовий вишневий компот зберігайте в холодильнику не більше двох діб. Але у нас цей компот не затримується, ми випиваємо його за один день.

Приємного насолоди!

Компот з вишні Компот з вишні в каструлі Компот з вишні з кісточками Компоти