Влітку з собою на дачу можна взяти каструлю і робити заготовки тільки з її допомогою. Наприклад, зварити і закатати запашний вишневий компот. Співвідношення цукрового піску і рідини підібрано так, що напій згодом взимку не доведеться розбавляти, щоб прибрати приторную солодкість
Інгредієнти: на 2 л.
- Вишня (з кісточками) – 500 гр.
- Цукор-пісок – 140 гр.
- Вода – 1,5 л.
Процес приготування:
Готувати компот з вишні в мультиварці легко! Промити і перебрати вишні. Банки і кришки простерилізувати в мультиварці.
Влити в чашу мультиварки воду для компоту, встановити програму «Варка на пару» і виставити час 10 хв. За цей час вода скипить.
Вишню розкласти по банках, щоб вона займала дві третини або половину банки.
Воду з чаші мультиварки розлити по банках, наливаючи до самого верху. Закрити кришками на 5-10 хв. Далі знову злити воду в миску, додати туди ж цукровий пісок і встановити режим варіння на пару на 10 хв
Коли сироп почне кипіти, його потрібно відразу ж розлити по банках.
Банки закрутити гвинтовими кришками або закатати. Перевернути заготовки догори дном і накрити теплою хусткою. Дати повністю охолонути і забрати на зберігання.
Приємного апетиту!
Вишня на зиму Компот з вишні Компот з вишні на 3-х літрову банку Компот з вишні на зиму Компоти