Вишня досить швидко псується ягода, тому якщо ви вже від’їлися їй до відвалу, саме час для заготівель на зиму. Смачний освіжаючий компот можна приготувати з вишні і м’яти.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вишня – 500 гр.
  • М’ята свіжа – 2 – 3 гілки
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту з вишні з м’ятою на зиму? Закип’ятіть в каструлі 2,5 літра води. За цей час ягоди вишні переберіть, позбавтеся від хвостиків і листочків, ретельно помийте.

Трилітрову банку вимийте і стерилізуйте, викладіть в неї ягоди. Залийте вишню окропом, залиште на 15 хвилин, потім злийте воду назад в каструлю.

М’яту помийте, наріжте тонкими смужками.

Зваріть сироп для компоту, додайте в каструлю цукор і лимонну кислоту, варіть до закипання. Коли сироп закипить, додайте м’яту. Залийте сиропом ягоди, загорніть стерилізованої кришкою, переверніть банку догори дном і залиште її остигати.

Приємного апетиту!

Компот з вишні без стерилізації Компот з вишні з м'ятою на зиму Компот з вишні на 1 літрову банку Компот з вишні на 2-х літрову банку Компот з вишні на 3-х літрову банку