Напій з чорноплідної горобини терпкий і смачний. Плоди використовуються для лікування багатьох хронічних захворювань. Горобина також корисна для вагітних жінок – позбавляє від набряків і токсикозу.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вода – 2.5 л.
  • Яблука – 400 гр.
  • Чорноплідна горобина – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Лимонна кислота – 1 щіпка

Процес приготування:

Щоб приготувати компот з яблук і чорноплідної горобини без стерилізації на зиму, заздалегідь готуємо тару для закачування компоту. Нам знадобиться 3 банки об’ємом 1 літр. Спочатку очищаємо їх харчовою содою і гарненько промиваємо. Потім стерилізуємо ємності і кришки.

Вимиваємо необхідну кількість ягід горобини, попередньо відокремивши від них «хвостики». Коли стече зайва рідина, викладаємо ягоди в банки.

Нам знадобляться часточки яблук, вага яких без насіннєвих коробок складе 400 грамів. Спочатку яблука варто промити, а потім розрізати. Позбавляємо від насіння і плоди інших деталей. Викладаємо їх поверх горобини.

Наливаємо воду в каструлю і доводимо її до кипіння на плиті. Заливаємо окропом інгредієнти в банку. Накриваємо банки кришками на 15 хвилин, щоб рідина встигла пофарбуватися, а інгредієнти – пройти стерилізацію.

Всипаємо в каструлю цукор і лимонну кислоту. Виливаємо до них настій з банок і доводимо рідку масу до кипіння, а потім варимо сироп близько двох хвилин.

Заливаємо сироп у банки до самого верху. Закатуємо компот в банках і перевертаємо ємності. Закутуємо і чекаємо, поки банки охолонуть, щоб перенести їх місце зберігання.

Приємного апетиту!

Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти