Напій з чорноплідної горобини терпкий і смачний. Плоди використовуються для лікування багатьох хронічних захворювань. Горобина також корисна для вагітних жінок – позбавляє від набряків і токсикозу.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вода – 2.5 л.
- Яблука – 400 гр.
- Чорноплідна горобина – 300 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Лимонна кислота – 1 щіпка
Процес приготування:
Щоб приготувати компот з яблук і чорноплідної горобини без стерилізації на зиму, заздалегідь готуємо тару для закачування компоту. Нам знадобиться 3 банки об’ємом 1 літр. Спочатку очищаємо їх харчовою содою і гарненько промиваємо. Потім стерилізуємо ємності і кришки.
Вимиваємо необхідну кількість ягід горобини, попередньо відокремивши від них «хвостики». Коли стече зайва рідина, викладаємо ягоди в банки.
Нам знадобляться часточки яблук, вага яких без насіннєвих коробок складе 400 грамів. Спочатку яблука варто промити, а потім розрізати. Позбавляємо від насіння і плоди інших деталей. Викладаємо їх поверх горобини.
Наливаємо воду в каструлю і доводимо її до кипіння на плиті. Заливаємо окропом інгредієнти в банку. Накриваємо банки кришками на 15 хвилин, щоб рідина встигла пофарбуватися, а інгредієнти – пройти стерилізацію.
Всипаємо в каструлю цукор і лимонну кислоту. Виливаємо до них настій з банок і доводимо рідку масу до кипіння, а потім варимо сироп близько двох хвилин.
Заливаємо сироп у банки до самого верху. Закатуємо компот в банках і перевертаємо ємності. Закутуємо і чекаємо, поки банки охолонуть, щоб перенести їх місце зберігання.
Приємного апетиту!
Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти