Хочете здивувати своїх домочадців і гостей чимось незвичайним – у нас є ідея! Приголомшливий ароматний компот із жовтої сливи з додаванням яблук та дині! Такий набір фруктів вибраний не дарма, вони ідеально доповнюють один одного, і смак компоту виходить гармонійним і дуже-дуже смачним. Спробуйте приготувати компот разом з нами, і ви в цьому переконаєтесь!
Інгредієнти: на 3 л.
- Зливу жовта – 450 гр.
- Яблука – 350 гр.
- Диня – 350 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Вода – 1,8 л.
Процес приготування:
Як почати готувати компот з жовтої сливи та яблука на зиму? Яблука для компоту відбираємо твердих сортів, солодкі і соковиті. Промиваємо під струменем теплої проточної води і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи обсохнули. Потім розрізаємо яблука на 4 частини, видаляємо плодоніжки і серцевину і нарізаємо на невеликі часточки.
Сливи ми вибрали стиглі і щільні. Промиваємо їх у проточній воді, видаляємо плодоніжки і листя. Потім викладаємо на рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони обсохнули від води. Потім гострим ножем розрізами уздовж навпіл сливи і видаляємо кісточки.
М’якоть дині чистимо від насіння і шкірки, нарізаємо великими кубиками.
У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і розігріваємо. Додаємо цукор, перемішуємо до розчинення і доводимо воду до кипіння, після чого проварюємо сироп протягом 3-5 хвилин.
У киплячий сироп додаємо яблука, перемішуємо і кип’ятимо протягом 5 хвилин. Потім туди ж відправляємо підготовлені сливи, знову перемішуємо і кип’ятимо ще 5 хвилин.
В останню чергу в компот додаємо нарізану диню і проварюємо фрукти ще 5-7 хвилин.
Банку для компоту промиваємо питною содою, добре споліскують теплою водою. Ставимо банку над каструлею з киплячою водою і стерилізуємо протягом 8-10 хвилин. Потім за допомогою прихвата акуратно знімаємо банку і даємо їй трохи охолонути.
За допомогою дерев’яної ложки фрукти акуратно перекладаємо з каструлі в банку і заливаємо гарячим узваром. Банку щільно закручуємо прокип’яченої кришкою, перевертаємо догори дном і перевіряємо герметичність. Потім закутуємо махровим рушником і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого прибираємо компот на зберігання в темне прохолодне місце.
Компот з жовтих слив Компот з яблук на зиму Компот із слив Компот із слив без кісточок Компот із слив і яблук Компот із слив на зиму