Оригінальну закуску з помідорів у желатиновій заливці можна законсервувати, що дозволить залишити страву на довге зберігання. Апетитна закуска буде доповнювати ваші страви на цілий рік.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Помідори свіжі – 2,5 кг
- Вода – 2 л
- Желатин харчовий – 40 гр.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Перець чорний горошок – за смаком
- Гвоздика – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати консервовані помідори в желатині. Желатин заливаємо 500 мл води і залишаємо набухати 40-60 хвилин.
Після того, як желатин досить розбухне, проціджуємо його і заливаємо рештою 1,5 літрами води. Ставимо на повільний вогонь.
До желатину додаємо цукор, сіль і столовий оцет, перемішуємо і варимо ще 5-7 хвилин. Потім знімаємо з плити. Заливка готова.
Помідори промиваємо під водою і ріжемо на половинки.
Розкладаємо помідори в стерилізовані банки, додаємо горошини чорного перцю і гвоздику за смаком. Заливаємо вміст банок заливкою.
Банки закриваємо кришками і ставимо на рушник у велику каструлю, наповнену водою. Доводимо до кипіння і тримаємо на вогні ще 10 хвилин.
Після даємо консервації повністю охолонути в прохолодному місці. Помідори у желатиновій заливці готові!
Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори Мариновані помідори як в магазині Помідори на зиму пальчики оближеш Томати, залиті окропом