Дуже оригінальний варіант для заготівлі помідорів на зиму виходить, якщо нафарширувати їх часником. Виходить дуже смачно і оригінально.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Помідори свіжі – 0,6 – 0.7 кг
- Часник – 1 головка
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Вода – 0,4 л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Парасольки кропу – 1 шт.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Гвоздика – 3 бутона
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування консервованих помідорів з часником всередині? Заздалегідь підготуйте банки і кришки для закаток. Стерилізуйте Банки, кришки прокип’ятіть. Помідори вимийте і просушіть. Часник очистіть від лушпиння.
У кожного помідора вирізати плодоніжку і вкладіть туди зубчик часнику. Великі зубчики можна розрізати на кілька частин.
На дно банок викладіть кріп, перець горошком, гвоздику, потім до верху наповніть банку помідорами. У каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння, додайте сіль і цукор, потримайте розсіл на вогні кілька хвилин, щоб розчинилися піщинки. Отриманим маринадом залийте банки з помідорами, прикрийте їх кришками. Тепер банки з помідорами потрібно простерилізувати, для цього помістіть банки в глибоку каструлю, влийте воду, щоб вона доходила до 2/3 висоти банки. Кип’ятіть заготовки 10-15 хвилин.
Потім додайте в банки оцет, при необхідності долийте воду і щільно закрутіть кришки на банках. Закачування укутайте теплою ковдрою і залиште остигати. Зберігайте загортання в сухому прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори з часником Солодкі помідори в літрових банках Солодкі помідори з часником Томати, залиті окропом