Помідори з морквяної бадиллям – незвичайна, але дуже смачна заготівля на зиму. Використання морквяної бадилля поряд зі стандартним набором спецій і зелені надає консервованих помідорів не тільки унікальний смак, така заготовка виглядає дуже красиво і презентабельно. Помідори з морквяної бадиллям підкорять не тільки рідних, але й гостей.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 500 – 600 гр.
- Бадилля моркви – 1 пучок
- Парасольки кропу – 1 – 2 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 4 – 5 шт.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Часник – 4 зуб.
- Гвоздика – 1 бутон
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Почнемо готувати консервовані помідори з морквяної бадиллям. В стерилізовану ємність кладемо лавровий лист, гвоздику, очищені зубчики часнику, чорний перець, кроповий парасольку і морквяну бадилля. Зазначене кількість інгредієнтів йде з розрахунку на 1 літр заготовки.
Вимиті помідори необхідно проколоти зубочисткою або будь-яким іншим пристосуванням в області плодоніжки.
Далі в ємності щільно укладаємо помідори, зверху – морквяну бадилля. Заливаємо банки з томатами киплячою водою, накриваємо кришкою і залишаємо прогріватися на 20 хвилин. Через деякий час охололу воду зливаємо.
Приготуємо маринад для помідор. Для цього закип’ятіть в каструлі необхідну кількість води, додайте в неї сіль та цукровий пісок. Після закипання проваріть маринад 2-3 хвилини, потім всипте лимонну кислоту. Тримаємо маринад на вогні ще хвилину і вимикаємо газ.
Гарячий маринад відразу ж вливаємо в банки з помідорами, потім закорковуємо їх кришками.
Заготівля на зиму з помідорів з морквяної бадиллям готова! Зберігати дану заготівлю краще в темному і прохолодному місці.
Приємного вам апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори з часником і зеленню Помідори без оцту на зиму Помідори на зиму класичні Солодкі помідори з часником