Помідори з морквяної бадиллям – незвичайна, але дуже смачна заготівля на зиму. Використання морквяної бадилля поряд зі стандартним набором спецій і зелені надає консервованих помідорів не тільки унікальний смак, така заготовка виглядає дуже красиво і презентабельно. Помідори з морквяної бадиллям підкорять не тільки рідних, але й гостей.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Помідори свіжі – 500 – 600 гр.
  • Бадилля моркви – 1 пучок
  • Парасольки кропу – 1 – 2 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 – 5 шт.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Гвоздика – 1 бутон
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Почнемо готувати консервовані помідори з морквяної бадиллям. В стерилізовану ємність кладемо лавровий лист, гвоздику, очищені зубчики часнику, чорний перець, кроповий парасольку і морквяну бадилля. Зазначене кількість інгредієнтів йде з розрахунку на 1 літр заготовки.

Вимиті помідори необхідно проколоти зубочисткою або будь-яким іншим пристосуванням в області плодоніжки.

Далі в ємності щільно укладаємо помідори, зверху – морквяну бадилля. Заливаємо банки з томатами киплячою водою, накриваємо кришкою і залишаємо прогріватися на 20 хвилин. Через деякий час охололу воду зливаємо.

Приготуємо маринад для помідор. Для цього закип’ятіть в каструлі необхідну кількість води, додайте в неї сіль та цукровий пісок. Після закипання проваріть маринад 2-3 хвилини, потім всипте лимонну кислоту. Тримаємо маринад на вогні ще хвилину і вимикаємо газ.

Гарячий маринад відразу ж вливаємо в банки з помідорами, потім закорковуємо їх кришками.

Заготівля на зиму з помідорів з морквяної бадиллям готова! Зберігати дану заготівлю краще в темному і прохолодному місці.

Приємного вам апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори з часником і зеленню Помідори без оцту на зиму Помідори на зиму класичні Солодкі помідори з часником