Дуже смачними виходять помідори, якщо заготовити їх на зиму в томатному соку. Концентрований томатний смак, з часником і перцем, просто не може не сподобається. Самі помідори можна подати як холодну закуску, а маринад на основі соку згодиться в якості напою. Томати потрібно вибирати зрілі, м’ясисті, без дефектів – це визначає смак і якість заготовки.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 1,5 – 2 кг
- Томатний сік – 1 л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Перець духмяний горошок – 6 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Оцет столовий 9% – 2 ч. л.
- Часник – 4 зуб.
Процес приготування:
Щоб приготувати консервовані томати в томатному соку, їх миємо від забруднень. Часник очищаємо від лушпиння, миємо й обсушуємо. Банки ретельно промиваємо содовим розчином. Банки і кришки стерилізуємо будь-яким доступним способом. У підготовлені банки кладемо часник, горошини запашного і чорного перцю, лаврове листя. Наверх викладаємо помідори.
Окремо кип’ятимо воду і заливаємо їй помідори в банках. Прикриваємо кришкою і витримуємо томати в окропі протягом п’яти-семи хвилин. Потім воду зливаємо.
Томатний сік виливаємо в окрему каструлю, додаємо до нього сіль і цукор. Доводимо сік до кипіння і при постійному помішуванні кип’ятити три хвилини. В кінці додаємо оцет і перемішуємо.
Киплячим томатним соком заливаємо ошпарені помідори в банках і тут же закатуємо кришками.
Банки перевертаємо догори дном, закутуємо в плед і даємо їм повільно охолонути. Після охолодження томати в томатному соку можна прибрати на зберігання в темне прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори з часником Помідори з цукром на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори у власному соку без стерилізації Солодкі помідори без стерилізації Солодкі помідори в літрових банках