Дуже зручно мати в запасі пару упаковок лаваша. Коли потрібно швидко приготувати ситний перекус, сніданок або вечерю на швидку руку, цей продукт стане просто порятунком. З лавашем господині придумали безліч різних страв, як солодких, так і солоних. У даному рецепті пропонуємо зробити з нього конвертики, начинені ковбасою і сиром. Все гранично просто, як за складом, так і за способом приготування. Але який результат! Домашні потім часто будуть просити знову поласувати такими конвертиками.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лаваш – 2 шт.
- Варена ковбаса – 150 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Майонез – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування конвертиків з лаваша з ковбасою і сиром на сковороді? В якості м’ясної складової начинки можна використовувати не тільки варену ковбасу. По суті, підійде будь-який мясний продукт: шинка, сосиски, салямі та ін. Знімаємо з продукту оболонку і натираємо його на крупній тертці або дрібно шаткуємо ножем.
Твердий сир натираємо на крупній тертці.
Листи лаваша розрізаємо ножем або кухонними ножицями на прямокутники з орієнтовними розмірами 15 на 20 сантиметрів. На одну із сторін укладаємо невеликі кількість подрібненої ковбаси і тертого сиру, як показано на фото.
Помідори промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими часточками. Укладаємо дві часточки поверх гірки начинки. Посипаємо невеликою кількістю солі і чорного меленого перцю. Зверху злегка змащуємо майонезом.
Знову посипаємо тертим сиром. Завдяки подвійному шару сиру начинка у майбутніх конвертиках буде добре триматися і не стане розсипатися при поїданні.
Складаємо краю лаваша у формі конвертика.
Таким чином начиняємо всі шматочки лаваша і формуємо конвертики.
На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і викладаємо підготовлені конвертики. Обсмажуємо їх по парі хвилин з кожного боку при середньо-низькій температурі плити. Конвертики повинні покритися апетитною рум’яною скоринкою.
Подавати такі конвертики найкраще гарячими, поки хрустка скоринка, а начинка тримає свою тягучу структуру. В холодному або розігрітому вигляді закуска теж смачна, але скоринка вже стає м’якше.
Приємного апетиту!
Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з різними начинками