Конвертики з лаваша з ковбасою, сиром і яйцем, приготовані на сковороді, стануть відмінним доповненням на дружніх посиденьках. З превеликим задоволенням хочу поділитися цим цікавим рецептом. Обов’язково приготуйте, і ви отримаєте незабутню гастрономічне задоволення.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш – 4 аркуша
  • Сир плавлений – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Варена ковбаса – 200 гр.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Огірки – за смаком

Процес приготування:

Готувати конвертики з лаваша з ковбасою, сиром і яйцем на сковороді легко! Насамперед відміряйте необхідну кількість улюбленої ковбаси.

Потім очистіть її від оболонки і наріжте дрібним кубиком.

Улюблену зелень гарненько промийте під холодною проточною водою, а потім струсіть від зайвої вологи і обсушіть. Я використовувала кріп і трохи зеленої цибулі.

Підготовлену зелень подрібніть гострим ножем.

Болгарський перець і помідори ретельно вимийте в прохолодній проточній воді, потім обсушити овочі кухонним рушником. Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини.

Очищений болгарський перець і помідори наріжте дрібним кубиком.

Візьміть необхідну кількість часнику.

Очистіть від лушпиння. Промийте в прохолодній воді, а потім подрібніть гострим ножем або пропустіть через прес.

Начинка підготовлена.

Дістаньте з холодильника плавлений сир.

Підготуйте лаваш.

Лист лаваша викладіть на чисту робочу поверхню столу. Скориставшись гострим ножем, нанесіть плавлений сир на лаваш.

Рівномірно розподіліть його по всій поверхні.

Потім розподіліть нарізані кубики ковбаси.

Присипте подрібненим болгарським перцем, помідорами, подрібненою зеленню і часником.

Зверху накрийте листом лаваша і також змащуємо його плавленим сиром.

Знову рівним шаром викладіть начинку.

Знову накрийте листом лаваша, змазаним плавленим сиром.

Викладіть решту начинку. І накрийте листом лаваша.

Вийшов листковий пиріг акуратно розріжте на 8 рівних частин.

В невелику ємність розбийте курячі яйця.

Потім додайте необхідну кількість пшеничного борошна. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції з допомогою віночка.

Кожен конвертик занурте в отриманий кляр.

Сковороду поставте на помірний вогонь і добре розігрійте, викладіть конвертик, обсмажте до золотистої скоринки з одного боку.

Акуратно переверніть і обсмажте з другої сторони.

Гарячі конвертики викладайте на блюдо або тарілку.

Конвертики виходять як листкова піца.

Конвертики з лаваша з ковбасою, сиром і яйцем подавайте на стіл зі свіжими овочами. Я використовувала огірки.

Така ситна закуска може замінити повноцінний обід.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Конвертики з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша з огірком Рулет з лаваша з різними начинками