Якщо ви любите смачну домашню випічку, то цей рецепт легких і смачних коржів для торта, вам сподобається. До них ідеально підійде звичайним сметанний крем. Як мовиться, все геніальне просто.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Кефір – 1 склянка
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Какао-порошок – 1,5 ст. л.
  • Приправа (на вибір) (для тіста) – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 1,5 – 2 склянки

Процес приготування:

Як приготувати коржі на кефірі для торта на сковороді? У кефір всипте соду, перемішайте і відставте в бік.

В окремій ємності збийте яйця і цукор.

Потім влийте кефір, розтоплене вершкове масло і добре перемішайте.

Додайте в миску просіяне борошно

Потім додайте какао і спеції для тіста, перемішайте до однорідності. Тісто вийде трохи густіше по консистенції, ніж жирна сметана.

Випікайте коржі на сухій сковороді під закритою кришкою з двох сторін на мінімальному вогні.

Перевертати корж слід, коли тісто перестає бути липким і на його поверхні з’являються бульбашки.

Коли коржі охолонуть, можна приступати до формування торта.

Смачного!

Торти