Якщо ви вирішили приготувати котлети з курячої грудки, цей рецепт – один з найбільш вдалих. Грудка подрібнюється на дрібні кубики і трохи маринується в суміші кефіру і спецій. При такому способі котлети ніколи не вийдуть сухими: навпаки, вони порадують особливої ніжною соковитістю, ідеальної рум’яною скоринкою і збалансованим смаком. Котлети можна вживати не тільки в гарячому вигляді, але і в холодному – в якості начинки для бургера, наприклад. Після розігрівання їх смакові властивості анітрохи не страждають.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряча грудка – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – 100 мл
- картопляний Крохмаль – 3 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до приготування котлет по-албанською з курячої грудки. Курячу грудку звільняємо від шкіри, кісток і хрящів. Обсушуємо м’якоть паперовим рушником.
Дрібно подрібнюємо підготовлене філе вручну ножем. Важливо різати грудку впоперек волокон – такі шматочки в готових котлетах легко розпадаються при жуванні, і в підсумку продукт відчувається більш ніжним. Поміщаємо рубаний курячий фарш в миску. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо ножем на дрібні кубики. Петрушку миємо, обсушуємо, грубі стебла викидаємо. Зелень мело ріжемо. Додаємо до фаршу підготовлені цибулю і петрушку, а також сіль і чорний мелений перець. Змішуємо всі разом.
Потім додаємо яйця та кефір, перемішуємо до відносної однорідності.
Для того, щоб згустити фарш і зробити його більш щільним, всипаємо картопляний крохмаль. Ретельно вмішуємо його в курячу масу, щоб розбити всі грудочки і рівномірно розподілити їх по всьому об’єму котлетної суміші.
Готового фаршу даємо постояти при кімнатній температурі десять-п’ятнадцять хвилин. За цей час суміш трохи промаринується.
На сковороді розігріваємо олію до гарячого стану. Ложкою викладаємо котлетну масу в гаряче масло, формуючи котлети.
Обсмажуємо котлети по три-чотири хвилини з кожного боку, підтримуючи середньо-високу температуру плити. Кришкою не закривати треба, щоб не втратити рум’яну щільну кірочку. При необхідності доливаємо ще трохи рослинного масла.
Готові котлети знімаємо зі сковороди і укладаємо в товстостінну каструлю під кришку, щоб при смаженні наступної порції попередня не встигла охолонути. Обсмажені котлети зберігаємо в каструлі до моменту подачі. Котлети по-албанською вдало поєднуються з томатним соусом, картопляним пюре і свіжими овочами.
Приємного апетиту!
Курячі котлети без борошна Курячі котлети без цибулі Курячі котлети без яєць ПП курячі котлети на сковороді Рублені котлети з курячої грудки з борошном