Щоб урізноманітнити способи приготування курячих котлет, можна додавати різні інгредієнти в фарш. Однією з найбільш універсальних і найбільш вдалих таких добавок є твердий сир. Він добре поєднується з курячим м’ясом, роблячи його ще соковитіше і ніжніше. Під час смаження шматочки сиру плавляться, і котлети просочуються вершковим смаком. Таке блюдо незмінно користується успіхом у всієї сім’ї.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 400 гр.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати курячі котлети з сиром на сковороді? Куряче філе обсушуємо паперовими рушниками. Можна пропустити його через м’ясорубку з крупною решіткою або дрібно порізати ножем вручну. Завдання – отримати фарш великої структури. Так готові котлети будуть соковитими і злегка розсипчастими.

До отриманого фаршу додаємо куряче яйце, ретельно перемішуємо.

Далі додаємо сметану. Як варіант, замість неї можна використовувати майонез. Знову змішуємо всі разом.

Поверх курячої маси висипаємо борошно пшеничне, сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо цибулю дрібними кубиками і висипаємо їх до фаршу. Перемішуємо.

В останню чергу твердий сир натираємо на крупній тертці і додаємо його до фаршу. Також сир можна нарізати дрібними кубиками – в цьому випадку він буде більш чітко відчуватися в готових котлетах. Готовий фарш поміщаємо в холодильник і витримуємо пару годин для маринування. За цей час маса стане трохи густіше.

На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії до гарячого стану. Ложкою формуємо котлети і викладаємо в сковороду. Смажимо їх при середній температурі плити по три-чотири хвилини з кожної сторони, не закриваючи кришкою. Так сформується хрумка рум’яна кірочка на поверхні. При необхідності доливаємо потроху рослинне масло.

Готові котлети перекладаємо зі сковороди на блюдо і подаємо в гарячому вигляді. Відповідним гарніром послужать свіжі овочі.

Приємного апетиту!

Котлети з курячого філе Котлети з курячої грудки Курячі котлети з борошном Рублені котлети з курячих грудок Рублені котлети з курячої грудки з борошном